Na televize Sony s Google TV si trhy mimo USA počkají nejméně rok

21.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 21. října (ČTK) - Na televizory od japonské Sony s internetem Google TV si zájemci mimo Spojené státy budou muset počkat nejméně rok, uvedli dnes manažeři podniku. Přístroje, které Sony vyvinula spolu s americkým Googlem, šly v USA do prodeje minulý týden s doporučenou maloobchodní cenou 600 až 1400 dolarů (10.600 až 24.720 Kč).

Lidé ze Sony podotýkají, že zejména v Číně bude spuštění prodeje těchto přístrojů problematické kvůli napjatým vztahům mezi americkým internetovým gigantem a čínskými úřady. V Japonsku a Evropě vypadá situace schůdněji, i tam ale bude muset Sony zajistit lokální úpravu nabídky.

Data, kdy se prodej v regionech mimo Spojené státy spustí, odmítla Sony sdělit. Na dotaz, zda to bude během příštího roku, nechtěli manažeři koncernu nic slíbit.

Čína je pro Sony významným trhem pro svou velikost a počet internetových uživatelů. Google ale své vyhledávací servery z Číny v březnu přestěhoval na protest proti cenzuře a budoucnost jeho aktivit je v nejlidnatější zemi světa nejistá.

Google TV od Sony nabízí vedle běžného televizního programu také internetový obsah, například videoklipy YouTube, a internetové vyhledávání od Googlu jako v osobním počítači. Divák si tak například může najít informace o sportovním týmu během vysílaného utkání, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK