Zisk čínského vyhledávače Baidu se více než zdvojnásobil

22.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco/Šanghaj 22. října (ČTK) - Čínská společnost Baidu, která provozuje stejnojmenný internetový vyhledávač, hospodařila ve třetím čtvrtletí s čistým ziskem 156,4 milionu dolarů (asi 2,7 miliardy Kč). Proti stejnému období loni je to nárůst o 117 procent a znamená to i lepší výsledek, než čekali analytici.

Firma těžila z pokračujícího růstu internetových služeb v Číně, z části jí ale pomohl také odchod amerického rivala Google z čínského trhu. Google se nepohodl s čínskými úřady a letos na jaře z Číny odsunul podstatnou část služeb.

Zisk na akcii činil 45 centů ve srovnání se ziskem 2,07 USD před rokem. Firma v letošním roce provedla štěpení akcií v poměru deset ku jedné, proto je zisk na akcii za loňské třetí čtvrtletí vyšší. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru čekali, že zisk na akcii za letošní třetí čtvrtletí bude činit 41 centů.

Tržby se vyšplhaly na 337,2 milionu dolarů (asi 5,9 miliardy Kč). To je meziroční nárůst o 80 procent a rovněž lepší výsledek, než se čekalo. Mezi analytici se v průměru očekávaly tržby 333,3 milionu dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK