PPF bance klesl čistý zisk o čtvrtinu na 553 milionů korun

25.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. října (ČTK) - Tuzemské PPF bance se snížil za tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk meziročně o 26 procent na 552,5 milionu korun. Hospodářský výsledek banky ovlivnil pokles zisku z finančních operací a pokles čistých úrokových výnosů, naopak čisté výnosy z poplatků a provizí rostly. O výsledcích podle českých účetních standardů dnes banka, která patří k menším finančním ústavům v ČR, informovala ČTK v tiskové zprávě.

Zisk z finančních operací bance poklesl na 169,1 milionu korun, což představuje meziroční snížení o 66 procent. Čisté výnosy z poplatků a provizí se meziročně zdvojnásobily na 173,1 milionu korun. Čisté úrokové výnosy meziročně klesly o 14 procent na 679,8 milionu korun.

"Zisk na úrovni 550 milionů korun za první tři čtvrtletí roku 2010 potvrdil trend předchozích období, že stanovená strategie dovoluje PPF bance dosahovat nadstandardních výsledků i v období ekonomické krize," uvedl předseda představenstva a generální ředitel banky Petr Milev.

Bilanční suma PPF banky vzrostla z 43,3 miliardy Kč na konci roku 2009 na 53,9 miliardy korun ke konci září.

Celkové závazky banky vůči klientům vzrostly od počátku roku o pětinu na 35,3 miliardy korun. Objem úvěrů poskytnutých klientům meziročně poklesl na 13,9 miliardy z 14,9 miliardy korun. Objem problematických úvěrů na konci září představoval 7,08 procenta, pochybných a ztrátových úvěrů měla banka čtyři procenta.

PPF banka je součástí mezinárodní finanční skupiny PPF. Držitelem 92,96 procenta akcií banky je PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu, jejímž hlavním akcionářem je nejbohatší Čech Petr Kellner.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK