Akcie v USA dopoledne vzrostly díky nadějím pro světový obchod

25.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. října (ČTK) - Akcie amerických společností dnes dopoledne rostly díky tomu, že světoví finanční lídři slíbili udělat víc pro vyváženost světového obchodu. Nepřišli ale s konkrétními plány, jak předejít měnové válce, a americký dolar obnovil pokles. Nižší kurz dolaru pomáhá americkým akciím a cenám komodit stoupat, protože z nich dělá atraktivnější investici.

Index Dow Jones v poledne newyorského času (18:00 SELČ) stoupl o 0,6 procenta na 11.201 bodů. Index Nasdaq Composite podle stránek Yahoo! Finance vzrostl na 2496,7 bodu se ziskem 0,7 procenta.

Akciím dopoledne pomohla zvýšit nárůst také zpráva o prodeji starších domů v USA, který se za minulý měsíc zvýšil o deset procent. Údaje ale zůstávají v porovnání s minulým rokem slabé, což nadšenou reakci trhu tlumí. Akcie firem stavějících domy ale vzrostly o dvě procenta.

Dow Jones se nyní nachází blízko 11.205,03 bodu z 26. dubna, kdy v letošním roce uzavřel nejvýše. Pokud dnes index uzavře obchodování nad touto úrovní, bude to jeho nejvyšší závěr od září 2008, kdy akcie začaly padat kvůli finanční krizi, napsala agentura AP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK