Banka UBS se ve třetím čtvrtletí vrátila k zisku

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ženeva 26. října (ČTK) - Banka UBS se ve třetím čtvrtletí letošního roku vrátila k zisku, který překonal i odhady analytiků. Čistý zisk činil 1,66 miliardy švýcarských franků (30 miliard Kč) ve srovnání se ztrátou 564 milionů CHF ve stejném období loni. UBS je největší bankou ve Švýcarsku a druhým největším správcem majetku bohatých klientů na světě.

Analytici dotazovaní agenturou Thomson Reuters očekávali v průměru čistý zisk 1,14 miliardy USD. UBS se dařilo, přestože její divize investičního bankovnictví vykázala ztrátu. Hospodaření podpořil daňový dobropis 825 milionů CHF.

Čisté příjmy z obchodování prudce stouply na 868 milionů CHF z loňských 148 milionů CHF. Příjmy z úroků se však mírně snížily o 3,2 procenta na 1,6 miliardy CHF.

Banka rovněž upozornila, že její investiční divizi se podařilo získat od klientů 1,2 miliardy CHF. UBS se několik měsíců nedařilo odvrátit odliv peněz klientů a nedávno proto zahájila velkou marketingovou kampaň, aby získala zpět důvěru švýcarských klientů.

Banka je optimistická i ve výhled na další čtvrtletí. Věří, že z růstu ve čtvrtém čtvrtletí budou těžit všechny divize banky, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK