Čtvrtletní zisk Pumy stoupl o 14,3 procenta

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Berlín 26. října (ČTK) - Zisk německého výrobce sportovního oblečení a obuvi Puma ve třetím čtvrtletí vzrostl o 14,3 procenta na 77,6 milionu eur (1,9 miliardy Kč). Společnost současně díky vysokému prodeji v Severní a Latinské Americe zvýšila výhled tržeb na letošní rok.

Konsolidované tržby se zvýšily o 16,5 procenta na 784 milionů eur. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů se zvýšily o 6,5 procenta. Tržby z prodeje obuvi stouply o šest procent a oblečení o 1,3 procent. Prodej doplňků vzrostl o 25 procent.

Z jednotlivých regionů se firmě nejvíce dařilo na americkém kontinentu, kde tržby bez vlivu směnných kurzů stouply o 26,7 procent. V oblasti Asie a Tichomoří a Evropy, Blízkého východu a Afriky se téměř nezměnily.

Puma je po konkurentech Nike a Adidas třetím největším výrobcem sportovního oblečení na světě. Majoritním akcionářem podniku je francouzská maloobchodní skupina PPR.

Společnost současně zlepšila výhled tržeb na letošní rok. Ty by měly nově stoupnout o pět až devět procent. Původně firma očekávala růst nejvýše o pět procent. "Druhá polovina roku nadále vykazuje solidní růst tržeb, který by měl překonat slabý výkon v první polovině roku," uvedla firma v prohlášení.

Největší světový výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike zvýšil za tři měsíce do konce srpna čistý zisk meziročně o devět procent na 559 milionů dolarů (téměř deset miliard Kč) díky dobré poptávce na klíčových trzích. Tržby stouply o osm procent na 5,18 miliardy dolarů. Adidas zveřejní výsledky hospodaření 4. listopadu, v srpna však firma zlepšila svůj výhled, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK