Čistý zisk Sazky v září překročil miliardu, byl podobný jako loni

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Největší loterijní firma v tuzemsku Sazka vytvořila za tři čtvrtletí 2010 čistý zisk 1,036 miliardy Kč, což je na úrovni stejného období roku 2009. Zisk ze sázkové a loterní činnosti překročil 950 milionů Kč, zisk z neloterijních činností, podléhajících dani z příjmu, činil téměř 86 milionů Kč. ČTK o tom dnes informoval mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

Tržby Sazky ze sázek a loterií meziročně poklesly o 12,3 procenta, což bylo podle Zikmunda způsobeno především vývojem jackpotů v číselné loterii Sportka. V prvních třech čtvrtletích roku naopak výrazně vzrostly tržby číselné loterie Euromilióny. Pokles výnosů kompenzovaly také nižší náklady, které se meziročně snížily o 13,9 procenta.

Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení, působící v tělovýchově a sportu. Sazka provozuje číselné a okamžité loterie, kurzové a sportovní sázky, rychloobrátkové hry a centrální loterní systém s interaktivními videoloterijními terminály. Dále nabízí například dobíjení kreditů pro mobilní telefony, prodej vstupenek na sportovní či kulturní události, platby složenek, faktur a pojištění nebo platby služeb a zboží objednaného prostřednictvím internetu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK