Návštěvnost internetu v září stagnovala na 7,2 milionu lidí

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 26. října (ČTK) - Návštěvnost tuzemských internetových serverů v září stagnovala na 7,2 milionu uživatelů. Počet návštěvníků z Česka byl 5,6 milionu lidí, což je zhruba o procento více než v srpnu. Vyplývá to z měření NetMonitor, které provádí společnost Mediaresearch.

Proti desetiprocentnímu růstu v srpnu se tak návštěvnost stabilizovala. Uživatelé z ČR i zahraničí v průměru strávili prohlížením stránek 20 hodin a 23 minut, což je o minutu méně než v srpnu. Češi na webech strávili v průměru 24 hodin a 41 minut za měsíc, tedy o 11 minut méně než předchozí měsíc, a zobrazili si celkem 6,37 miliardy stránek.

Nejnavštěvovanější byl portál Seznam s 5,27 milionu uživatelů, druhé místo uhájil zpravodajský iDnes s 3,54 milionu návštěvníků a za ním skončily Novinky s 3,49 milionu uživatelů. Seznam s 2,43 milionu uživatelů dominoval i žebříčku denní návštěvnosti, druhé byly Novinky a třetí Centrum.cz.

Největším provozovatelem internetových serverů byl Seznam s 5,68 milionu návštěvníků, následuje Mafra s 3,63 milionu a ImpressionMedia s 3,33 milionu uživatelů, následovaná těsně Centrum Holdings.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK