Ceny domů v USA v srpnu pokračovaly v poklesu

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington/New York 26. října (ČTK) - Ceny rodinných domů ve Spojených státech dál klesají, za srpen to bylo o dalších 0,2 procenta. Ukázal to klíčový index Standard & Poor's/Case-Shiller. Pokles byl patrný po celých USA, výjimkou byla jen hrstka aglomerací. V meziročním srovnání už se však ceny domů zvýšily, a to o 1,7 procenta.

Ve dvacetičlenném indexu ceny klesaly v 15 městech a podle expertů je možné čekat, že pokles ještě bude pokračovat. V srpnu největší cenový propad utrpěl Phoenix, kde ceny proti červenci spadly o 1,3 procenta. Meziročně už jsou sice také v plusu, ten ale činí slabých o 0,4 procenta. Ceny klesaly i v San Francisku a Los Angeles, kde předtím rostly.

Hodnota indexu se tak snížila na 148,59 bodu. Na minimu byl index v současném cyklu loni v dubnu, od té doby už se jeho hodnota zvýšila o 6,7 procenta. Index ale zůstává zhruba 28 procent pod svým historickým maximem z července 2006.

Jedinými pěti aglomeracemi, kde ceny rodinných domů v srpnu vzrostly, je Detroit, Chicago, Washington, New York a Las Vegas.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK