BMW svolává zhruba 150.000 luxusních vozů k opravě

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 26. října (ČTK) - Německá automobilka BMW svolává zhruba 150.000 luxusních vozů k opravě vadných palivových čerpadel, jež mohou během jízdy způsobit ztrátu výkonu motoru. Informovala o tom dnes agentura AP. Ze zprávy nevyplývá, kterých zemí se opatření týká. Podle BMW nebyly v souvislosti s vadnými čerpadly hlášeny žádné nehody nebo zranění.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. Firma již začátkem měsíce oznámila, že svolá po celém světě k opravě zhruba 350.000 luxusních vozů kvůli problému s brzdovým systémem.

Zprávy o svolávání automobilů k opravám se dostaly do centra pozornosti poté, co byla největší světová automobilka Toyota Motor nucena svolat po celém světě k opravě přes osm milionů automobilů kvůli problémům s nechtěným zrychlováním. Japonská Toyota byla přitom dosud pověstná kvalitou svých vozů.

Společnost BMW ve druhém čtvrtletí prudce zvýšila čistý zisk na 834 milionů eur (přes 20 miliard Kč) ze 121 milionů eur před rokem. Její prodej stoupl o 12,5 procenta na 380.412 vozů. V celém letošním roce počítá s nárůstem prodeje o zhruba deset procent na více než 1,4 milionu vozů.

pmh jw

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK