Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. října (ČTK) - Akcie amerických korporací šly dopoledne oběma směry pod vlivem smíšených podnikových výsledků. K ranním prodejům akcií přispěly klesající ceny domů a silnější kurz dolaru, před polednem ovšem akciím prospěla zpráva o růstu spotřebitelské důvěry.

Klíčový index Dow Jones kolem poledne newyorského času nepatrně stoupl na 11.167,5 bodu, a připsal si tak 0,03 procenta. Index Nasdaq Composite se v 18:00 SELČ zvýšil na 2498,4 bodu se ziskem 0,3 procenta, ukázaly stránky Yahoo! Finance.

Investory znepokojila některá nepříjemná překvapení ve výsledkových zprávách. Výrobce léčiv Bristol-Myers Squibb přinesl lepší zisk, než se odhadovalo, ale tržby nenaplnily očekávání. Ocelárny U.S. Steel pak překvapily čtvrtletní ztrátou a výrobce čipů Texas Instruments varoval před slabšími tržbami na konci roku.

"Čísla o spotřebitelské důvěře byla povzbudivá," uvedl jeden z obchodníků. Podle něj by tak spotřebitelé mohli během vánočních nákupů sáhnout hlouběji do peněženek, napsala agentura AP.

Spotřebitelská důvěra ve Spojených státech se v říjnu zvýšila a lepší byla po zpřesnění dat také v září. Hlavní index důvěry podle výzkumné organizace Conference Board za říjen vystoupil na 50,2 bodu, zatímco v září byl na 48,6 bodu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK