Michelin zvýšil čtvrtletní tržby o čtvrtinu na 4,65 mld.eur

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Paříž 26. října (ČTK) - Francouzský výrobce pneumatik Michelin zvýšil ve třetím čtvrtletí tržby o 23,8 procenta na 4,65 miliardy eur (114,6 miliardy Kč). Podnik v dnešní zprávě potvrdil výsledkové cíle za celý rok. Tržby za devět měsíců se zvýšily o 19,4 procenta na 13 miliard eur.

Michelin dodal, že za devět měsíců roku rostl prodej pneumatik na všech trzích rychleji, než na začátku roku předpokládal. Akcie podniku dnes klesly o 1,7 procenta, Michelin ale zveřejnil tržby až po závěru obchodování na burze.

V Severní Americe a Evropě, zejména v Rusku, podle Michelinu prodej po krizi automobilového trhu oživuje. Michelin dodává, že v Číně roste prodej pneumatik rychle díky vládním pobídkám.

Za devět měsíců roku vzrostl prodej nových pneumatik Michelin o 18 procent v Evropě, a to včetně Turecka a Ruska. V Severní Americe se zvýšil o 54 procent, v Asii o 36 procent a o 24 procent v Jižní Americe. Celkový počet prodaných kusů za devět měsíců vzrostl o 13,8 procenta v souladu s 12procentním cílem na celý rok, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK