TD Ameritrade mí nižší zisk, zahajuje však výplatu dividend

26.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Omaha/New York 26. října (ČTK) - Společnost TD Ameritrade Holding, která je předním on-line makléřem ve Spojených státech a Kanadě, vytvořila v posledním fiskálním čtvrtletí čistý zisk 114 milionů dolarů (asi dvě miliardy Kč), což je proti stejnému období loni pokles o 27 procent. Firma ale rozhodla, že vůbec poprvé vyplatí dividendy.

Zisk na akcii činil 20 centů proti zisku 26 centů před rokem. Výsledek je horší, než se čekalo, na což akcie zpočátku reagovaly poklesem. Později ale veškeré ztráty smazaly. Analytici v anketě agentury Reuters v průměru předpokládali, že zisk bude činit 23 centů.

Dividenda, kterou TD Ameritrade navrhuje, má činit pět centů. Pokud bude schválena, bude se vyplácet každé čtvrtletí, jak je v USA zvykem. Za rok tak bude činit 20 centů, což při současné tržní ceně 16,80 USD představuje dividendový výnos kolem 1,2 procenta.

Celkové výnosy firmě klesly o sedm procent a dosáhly 608,8 milionu dolarů. U výnosů analytici počítali také s lepším výsledkem a čekali je na 619,2 milionu dolarů. Za horšími výsledky, které postihly i další on-line makléře, byly nízké úrokové sazby a slabší obchodní aktivita.

Do budoucna firma nastínila konzervativní růst. Ten předpokládá, že zisk na akcii bude v příštím fiskálním roce činit od 90 centů do 1,20 USD. I když TD Ameritrade má dlouhodobě vysoké hotovostní rezervy, návrh začít s výplatou dividend je pro investory překvapivý. Firma totiž vysoké rezervy až dosud využívala převážně na nové akvizice.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK