Senát bude jednat o zakázkách a zemědělských družstvech

27.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. října (ČTK) - Senát dnes bude rozhodovat o míře obnovení přístupu firem s anonymními akciemi k veřejným zakázkám. Senátní hospodářský výbor odmítl zachovat určitá omezení pro tyto firmy, jak se na nich dohodla vládní koalice s ČSSD ve sněmovně. Výbor je pro schválení novely bez omezení v podobě, kterou předložily poslankyně Věcí veřejných.

Kladné doporučení z výborů nemá senátorská předloha, která navrhuje zavedení roční lhůty, v níž by bylo možné dokončit vypořádání podílů v bývalých zemědělských družstvech. Snadnější to budou mít naopak senátorské návrhy na změnu pravidel fungování Komory daňových poradců a na sjednocení lhůty pro doplacení pojistného na zdravotní pojištění s termínem pro zaplacení pojistného na sociální zabezpečení.

Hladké schválení čeká také vládní novelu, která má v duchu unijních předpisů zlepšit kontrolu vývozu zboží umožňujícího vojenské využití, nebo novelu novelu zákona o osivu. Tato předloha má v souladu s evropskými předpisy stanovit jednotná a společná pravidla uznávání veškerého rozmnožovacího materiálu ovocných rodů a druhů pro všechny členské státy Evropské unie.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK