Americké akcie v úterý mírně stouply díky spotřebitelské důvěře

27.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. října (ČTK) - Americké akcie v úterý nepatrně posílily. Náladu na trhu podpořila zpráva o růstu spotřebitelské důvěry ve Spojených státech. Investoři se však drželi zpátky kvůli nejistotě před zasedáním americké centrální banky (Fed) a volbami do amerického Kongresu, které se uskuteční příští týden.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o 0,1 procenta na 11.169,46 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 zůstal téměř beze změny na 1185,64 bodu, zatímco index technologického trhu Nasdaq Composite stoupl o 0,3 procenta na 2497,29 bodu.

Výzkumná organizace Conference Board v úterý oznámila, že její index spotřebitelské důvěry v USA v říjnu stoupl na 50,2 bodu ze zářijových 48,6 bodu. Analytici očekávali mírnější nárůst na 49,2 bodu, napsala agentura Reuters.

Automobilka Ford Motor posílila o 1,5 procenta poté, co vykázala prudký nárůst čtvrtletního zisku. Akcie výrobce léků Bristol-Myers Squibb a producenta čipů Texas Instruments však klesly kvůli slabým výhledům. Dolů zamířily po zveřejnění hospodářských výsledků a prognóz rovněž ocelářské firmy U.S. Steel a AK Steel.

Na devizovém trhu dolar posílil kvůli nejistotě investorů ohledně rozsahu dalšího uvolňování měnové politiky ve Spojených státech. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru oslabilo o 0,8 procenta na 1,3848 USD poté, co se v pondělí nedokázalo udržet nad hranicí 1,4 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK