Akcie v USA dopoledne klesly, trh se zajímá o plány Fedu

27.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 27. října (ČTK) - Akcie v USA dopoledne klesly kvůli obavám, že centrální banka Fed chce ve svých plánech koupit méně obligací, než se od ní očekává. Na akciový trh dolehl i další den smíšených výsledků hospodaření a ekonomických indikátorů.

Klíčový index Dow Jones klesl v poledne newyorského času o procento na 11.054,2 bodu. Index Nasdaq Composite se v 18 hodin SELČ snížil na 2485,8 bodu se ztrátou půl procenta.

Obchodníky znepokojily výsledkové zprávy společností Sprint Nextel, Dr. Pepper Snapple Group a ConocoPhillips. Procter & Gamble byl jednou z mála firem, jejichž akcie po zveřejnění čtvrtletních čísel stouply.

V posledních týdnech akcie rostly díky většinou pozitivním podnikovým zprávám. Přispělo i očekávání, že Fed spustí další kolo nákupu vládních obligací, aby tím podpořil hospodářský růst.

Obchodníci čekají, že Fed koupí obligace za 500 miliard až jeden bilion dolarů, aby stáhl úrokové sazby dolů a povzbudil půjčování peněz a výdaje. List The Wall Street Journal ale napsal, že se Fed chystá dát za obligace jen několik set miliard, napsala agentura AP. Polední hodnoty indexů jsou ze stránek Yahoo! Finance.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK