Americké akcie ve středu oslabily, investoři vyčkávají

28.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 28. října (ČTK) - Americké akcie ve středu oslabily kvůli nejistotě investorů ohledně rozsahu dalšího uvolňování měnové politiky ve Spojených státech. K nejistotě na trhu přispívají rovněž blížící se volby do amerického Kongresu.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se snížil o 0,39 procenta na 11.126,28 bodu a širší index Standard & Poor's 500 klesl o 0,27 procenta 1182,45 bodu. Index technologického trhu Nasdaq Composite nicméně posílil o 0,24 procenta na 2503,26 bodu, napsala agentura Reuters.

Pozornost trhu se nyní soustředí na zasedání americké centrální banky (Fed), které se uskuteční příští týden. Všeobecně se očekává, že Fed podnikne nové kroky na podporu domácí ekonomiky, v poslední době však roste nejistota ohledně rozsahu těchto opatření.

Index Nasdaq posílil zejména díky výrobci čipů Broadcom. Ten si připsal téměř 12 procent poté, co zveřejnil překvapivě příznivé výsledky za třetí čtvrtletí. Očekávání analytiků překonala rovněž prognóza firmy pro vývoj tržeb ve čtvrtém čtvrtletí.

Na devizovém trhu dolar pokračoval v růstu, protože investoři kvůli nejistotě ohledně rozsahu opatření Fedu omezují své sázky na pokles americké měny. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru oslabilo o 0,7 procenta na 1,3759 USD poté, co se během dne propadlo až na týdenní minimum 1,3735 USD.

pmh sap

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK