Americké akcie ve čtvrtek uzavřely bez větších změn

29.10.2010 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 29. října (ČTK) - Americké akcie ve čtvrtek uzavřely bez výraznějších změn. Investoři se drželi stranou a čekali na příští týden, kdy se uskuteční zasedání americké centrální banky (Fed) a volby do amerického Kongresu.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se snížil o pouhých 0,11 procenta na 11.113,95 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 naopak stoupl o 0,11 procenta na 1183,78 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,16 procenta na 2507,37 bodu.

Investoři ve valné většině ignorovali nově zveřejněné informace o hospodaření amerických firem. Výjimkou byl průmyslový konglomerát 3M, jehož akcie se propadly téměř o šest procent poté, co zhoršil svůj výhled kvůli nákladům na akvizice.

Všeobecně se očekává, že Fed příští týden podnikne nové kroky na podporu domácí ekonomiky. V poslední době však roste nejistota ohledně rozsahu těchto opatření.

Na devizovém trhu dolar ve čtvrtek oslabil vůči euru i japonskému jenu. Přišel tak o část zisků z předchozích dnů, kdy rostl kvůli nejistotě ohledně měnové politiky ve Spojených státech. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru posílilo o 1,2 procenta na 1,3925 USD, napsala agentura Reuters.

pmh dvd

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK