Credit Suisse Life & Pensions: růst zisku

26.08.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Počet klientů skupiny Credit Suisse Life & Pensions, kterou v České republice tvoří  Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond a. s. a Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna a. s., stoupl za první pololetí roku 2003 o více než 17 tisíc. Společný hospodářský výsledek za prvních šest měsíců letošního roku přesáhl 600 milionů Kč.

I v roce 2003 tak skupina navazuje na úspěšné hospodaření z roku 2002, který například  Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond a. s. zakončil s rekordním zisk 611 mil. Kč.

V prvním pololetí 2003 pak tento penzijní fond dosáhl zisku ve výši 582 mil. Kč, což ve srovnání  s rokem 2002 (= společný zisk Credit Suisse Life & Pensions penzijní fondu a. s.  a Vojenského otevřeného penzijního fondu a.s.) představuje zlepšení o 117 mil. Kč (25% nárůst). K 30. červnu 2003 se zvýšil počet jeho klientů na 610.809, čímž si udržel s téměř čtvrtinovým podílem udržel své dominantní postavení na trhu.

Penzijnímu fondu skupiny Credit Suisse Life & Pensions vzrostl i objem aktiv pod správou, která k poslednímu dni v pololetí dosáhla částky 19 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst o více než 3,3 mld. Kč (21% zvýšení). I podle objemu spravovaných aktiv si tak Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond a. s. upevnil pozici domácí jedničky mezi penzijními fondy.

Také Credit Suisse Life & Pensions pojišťovna a. s. navýšila za prvních šest měsíců letošního roku objem aktiv pod správou na 2,2 mld. Kč (meziroční nárůst o 43 %) a počet klientů dosáhl 66 775 (meziroční navýšení 12%). V předepsaném pojistném v životním pojištění v prvním pololetí 2003 dosáhla částky 585 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst o 20 %.

"Plynulé zlepšování hospodářských výsledků celé skupiny Credit Suisse Life & Pensions je samozřejmě naším hlavním cílem. Jsem ale rád, že se nám ho daří dosahovat i díky zlepšování služeb obou našich společností. Pevně věřím, že zejména u penzijního fondu se také jedná o důkaz naší připravenosti stát se spolu s dalšími penzijními fondy jedním z hlavních pilířů i budoucího komplexního důchodového systému" komentoval výsledky Ing. Petr Žaluda, generální ředitel skupiny Credit Suisse Life & Pensions v České republice.

Zdroj: tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY