První čipové karty Maestro od KB

10.09.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Komerční banka jako první v České republice zahájila vydávání čipových karet Maestro 1.9. 2003

Komerční banka v úzké spolupráci se společností MasterCard zahájila na českém trhu vydávání prvních čipových karet Maestro. Díky úspěšnému zakončení pilotního projektu banka nyní svým zákazníkům vydává čipové karty Maestro a umožňuje jim tak využít celou řadu výhod nabízených čipovou technologií.
 
Čipové karty Maestro, vydávané Komerční bankou, vyhovují mezinárodním standardům kreditních a debetních karet a svým držitelům, obchodníkům a bankám nabízí podstatně vyšší úroveň bezpečnosti. Karty Komerční banky jsou vybaveny jak čipem, tak tradičními magnetickými pásky, což zajišťuje jejich využití v klasických i v čipových čtecích zařízeních.
 
Projekt přechodu na čipovou technologii v České republice byl zahájen před několika lety ze společné iniciativy Komerční banky, asociací Visa a MasterCard, společnosti Muzo a výrobců smart karet Giesecke Devrient a Gemplus.
 
V únoru zahájila Komerční banka vydávání prvních čipových karet podle mezinárodního standardu EMV - VISA Electron. Od té doby banka převedla elektronické platební terminály v obchodní síti svých smluvních partnerů na čipovou technologii.
 
Proces přechodu na čipovou technologii plynule pokračuje. Jako první banka uvedla KB na český trh čipovou kartu asociace VISA a od 1. září 2003, opět jako první banka v ČR, zahájila KB vydávání čipových karet Maestro.

Zdroj: tisková zpráva KB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ