Prémiové vklady se zvýhodněným výnosem od 3% p.a.

30.09.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Citibank a.s. přichází s novým produktem Prémiových (dvouměnových) vkladů, které umožňují vyšší výnos než tradiční termínované vklady a jsou určené pro klienty, kteří mají nebo chtějí mít své úspory nejen v Kč, ale i např. v EUR anebo USD.

Podstatou Prémiového vkladu je struktura, kdy jistina vkladu je složena v jedné měně (tzv. základní měna) a zároveň klient akceptuje případnou výplatu jistiny vkladu a narostlých úroků v jiné, předem dohodnuté měně (tzv. alternativní měna).

Podle produktové manažerky Martiny Lovčíkové vyhledávají tento produkt především investoři se zkušeností s měnovými obchody, kteří jsou ochotni na sebe vzít riziko pohybu směnných kurzů. Na druhé straně očekávají vysoký výnos a rychlý přístup k hotovosti. Proto je běžné období vkladu od 14 dnů do jednoho měsíce.

Vklady jsou nabízeny individuálním investorům od ekvivalentu 50 tisíc USD, ale i formou úpisu, kde minimální jistina vkladu činí 400 000 Kč nebo ekvivalent této částky. Sazby p.a. se obvykle pohybují od 3% do 13%, a to v závislosti na základní měně vkladu, alternativní měně, délce období vkladu a výši rozhodného směnného kurzu, který je sjednán pro případnou konverzi mezi základní měnou vkladu a alternativní měnou při výplatě jistiny a úroku.

Upozornění: Směnný kurz mezi dvěma měnami se může vyvíjet proti očekávání klienta a proto výnos z Prémiového vkladu může být ve vztahu k základní měně vkladu nižší nebo žádný anebo negativní. Citibank neposkytuje žádné zajištění proti negativnímu vývoji směnných kurzů, vývoj směnného kurzu v minulosti není zárukou určitého vývoje kurzu v budoucnosti.

Zdroj: Citibank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ