Proč uzavřít penzijní připojištění?

02.10.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


V naší poslední anketě jsme se Vás ptali " Proč jste se rozhodli uzavřít si penzijní připojištění?". Podívejte se, jak celé hlasování dopadlo.

Již více než dva a půl milionu obyvatel České republiky má sjednáno penzijní připojištění. U penzijních fondů mají klienti uloženo přes 70,5 miliardy korun, což představuje 11 % nárůst od konce roku 2002. To jsou opravdu významné částky. Proto jsme se Vás v průběhu léta ptali "Proč jste se rozhodli uzavřít si penzijní připojištění?"

Hlasování v anketě se celkem zúčastnilo 207 čtenářů. Téměř 60 % znich si začalo spořit proto, že myslí na své stáří a chtějí si pojistit finanční zabezpečení v důchodu. 16 % hlasujících dalo na doporučení svých známých, kteří již penzijní připojištění uzavřeno měli a dalších 15 % ke spoření zlákal spíše jen státní příspěvek. 11 % účastníků se domnívá, že je to nejvýhodnější forma spoření.

Podívejte se také na grafické znázornění výsledku ankety:


chci získat státní příspěvek
myslím na své stáří
je to nejvýhodnější spoření
doporučili mi to známí

Připravili jsme pro Vás novou anketu. Tentokrát nás zajímá Váš názor na vládou schválené zvýšení důchodů o 2 % s platnotí od ledna 2004. Tak neváhejte a hlasujte!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY