Téměř 450 klientů eBanky podpořilo Konto Bariéry

03.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Partnerství eBanky s Kontem BARIÉRY podporují i klienti. Konto BARIÉRY, usilující o zlepšení života handicapovaných spoluobčanů, se v červnu rozhodlo založit Transparentní účet u eBanky, kde může veřejnost kdykoliv sledovat jeho hospodaření za posledních 100 dní.

Po čtyřech měsících 438 klientů eBanky pravidelně přispívá nadaci, to je více jak 3 noví přispěvatelé každý den. Celkově tak noví dárci Kontu BARIÉRY zajistí příjem ve výši 433  872 Kč ročně. Klienti nejčastěji přispívají padesátikorunou měsíčně, druhou nejoblíbenější částkou je stokoruna. Zapamatovatelné a snadno identifikovatelné částky jako 666 Kč nejsou výjimkou.

Na jaře 2003 v době svých desátých narozenin paradoxně nadace musela čelit jedné z nejvážnějších situací za celou dobu své existence. Tou byla nutná změna účtu, do té doby vedeného v Union bance. "Jelikož je sbírka je založená na pravidelných měsíčních příspěvcích drobných dárců, představovala změna účtu citelný pokles prostředků nadace," říká Božena Jirků, ředitelka Konta BARIÉRY.

"Klientům usnadňujeme podporu neziskových organizací. Zřízení pravidelného příspěvku nadaci je otázka několika málo minut," říká Pavel Makovský, ředitel divize interní a externí komunikace eBanky. "Těší nás, že se tato možnost setkala s kladnými reakcemi klientů," dodává Makovský.

Na webových stránkách Konta BARIÉRY či eBanky můžete nejen sledovat, jak hospodaří jedna z nejúspěšnějších neziskových organizací v České republice, ale můžete se také snadno zařadit mezi pravidelné přispěvatele.

Zdroj: tisková zpráva eBanky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ