Zaměstnavatel má jiný penzijní fond než vy?

05.11.2003 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Váš nový zaměstnavatel vám chce přispívat na penzi, ale vy již máte uzavřenu smlouvu u jiného fondu než, který si vybral on? Stejný problém měla také naše čtenářka. Přečtěte si, co jí v takém případě poradil finanční poradce...

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme s renomovanými odborníky a finančními poradci z mnoha oblastí.

Dotaz čtenářky:

"Dcera má uzavřenu smlouvu o penz. připojištění. Nyní nastoupila do zaměstnání a zaměstnavatel jí bude přispívat, ale vymiňuje si konkrétní fond a tak dcera bude přecházet k tomuto fondu. Lze i tento přechod vybavit přes váš server a měla by nárok na prémii?"

A zde je odpověď poradce:

"Řešení by bylo několik, např. finanční prostředky ze stávajícího penzijního fondu převést do jiného penzijního fondu, ale může tu být riziko, že klientka přijde o možnost ukončit smlouvu v 50- ti letech; nebo také může stávající smlouvu zmrazit a uzavřít novou smlouvu se státním příspěvkem podle přání zaměstnavatele. Obecně můžu říci, že by bylo nejlepší se spojit s člověkem, který dceři tuto původní smlouvu uzavíral nebo se sejít s nezávislým finančním poradcem, který by Vám ukázal tu správnou cestu. Jakákoliv cesta nebo řešení je dobré zvážit a s někým danou problematiku prokonzultovat, aby Vaše dcera nebyla znevýhodněna.
Pokud bude dcera přecházet na Penz. fond, který obsahuje server
www.finance.cz, na prémii nárok bude mít, protože tímto uzavře novou smlouvu o penzijním připojištění a přistoupí na nové obchodní podmínky daného penzijního fondu."

Změna penzijního fondu může být poměrně složitá záležitost. Jestli se ke změně chystáte a nevíte, co vše budete potřebovat a jak taková změna probíhá, přečtěte si tento článek.

Chcete-li si uzavřít smlouvu o penzijním připojištění, můžete tak učinit pohodlně, jednoduše a rychle na našem prodejním centru. Navíc Vám zaplatíme jeden celý měsíční příspěvek penzijního připojištění!

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY