eBanka: pojištění karet proti zneužití levnější o 15 %

10.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


eBanka zahájila poskytování pojištění platebních karet proti jejich  zneužití.

Pojištění pokrývá riziko možného odčerpání peněz z účtu v případě zneužití ztracené či odcizené platební karty neoprávněnou osobou.  Toto pojištění je navíc do konce roku poskytováno se slevou ve výši 15 %.

Klient má možnost zvolit výši ročního pojistného limitu od 20.000 Kč do 80.000 Kč za cenu od 195 Kč do 612 Kč ročně. Pojištění kryje dobu až 5 dní zpětně před půlnocí dne, kdy byla oznámena ztráta či odcizení karty, resp. provedena její stoplistace.

"V rámci našeho přerodu na univerzální banku představuje pojištění karet rozšíření služeb a další zvýšení ochrany finančních prostředků našich klientů." dodal Vlastimil Nigrin, člen představenstva a výkonný ředitel oblasti Provoz eBanky.

Pojištění nevyžaduje spoluúčast klienta a vztahuje se k jakémukoliv typu embossované platební karty vydávané eBankou (tedy platební karty MasterCard Standard, Business, Gold,  Standard Charge,  Business Charge a dále VISA Classic, Business a Gold). Teritoriální rozsah pojištění není nijak omezen. Ke sjednání pojištění není nutná návštěva pobočky, ale lze jej sjednat i  pomocí internetu, svého bankéře či telefonního centra. Pojištění se nevztahuje na užití karty provedená s použitím PIN ani na e-commerce transakce, které nevyžadují předložení karty. "Pro bezpečnější ochranu e-commerce transakcí však eBanka nabízí speciální internetovou kartu", upřesňuje Ondřej Moravec, ředitel divize Karty eBanky. 
V případě nahlášení ztráty či zcizení nepojištěné karty přebírá eBanka odpovědnost za zneužití  od 1 hodiny u elektronických karet a od půlnoci v případě embossovaných karet.

Zdroj: Tisková zpráva eBanky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ