Americké akcie rostou,trh si přes smíšená data podržel optimismus

23.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 23. prosince (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování mírně rostly a smíšené zprávy z ekonomiky optimistickou náladu posledních dní investorům nepokazily. Obchodování je před vánočními svátky tradičně slabé.

Dow Jonesův index kolem newyorského poledne (18:00 SEČ) posílil o 0,6 procenta na zhruba 12.247 bodů a stejným tempem rostl širší index S&P 500. Index trhu Nasdaq si připisoval 0,4 procenta a byl kolem 2610 bodů.

Širší index S&P 500 roste již čtvrtý den po sobě, za týden získává přes tři procenta a je zhruba na úrovni počátku roku. Dobrou náladu vyvolaly tento týden nadějné zprávy z ekonomiky, zejména z trhu práce, kde počet nových nezaměstnaných klesl nejníže od dubna 2008.

Dnešní údaje ukázaly slabý růst spotřebitelských výdajů a příjmů a další pokles podnikatelských investic. Později to ale napravila zpráva o růstu prodeje nových rodinných domů na nejvyšší úroveň za sedm měsíců, která potvrdila trend počínajícího oživení amerického trhu bydlení. Investoři také kvitovali, že Kongres schválil dvouměsíční prodloužení úlev daňových odvodů zaměstnanců a zvýšených podpor v nezaměstnanosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK