Japonské akcie stouply díky příznivým zprávám z USA

26.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 26. prosince (ČTK) - Japonské akcie dnes posílily díky příznivým zprávám ze Spojených států. Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 se zvýšil o procento na 8479,34 bodu. Objem obchodů byl mimořádně nízký, protože řada dalších významných finančních trhů, například v USA, Evropě a Hongkongu, byla kvůli vánočním svátkům uzavřena.

Náladu na tokijské burze podpořila zpráva o tom, že americká Sněmovna reprezentantů schválila prodloužení úlev u daně z příjmu. Investory potěšily také některé příznivé údaje o vývoji americké ekonomiky, například zpráva o růstu prodeje domů.

Na devizovém trhu euro vůči dolaru nepatrně stouplo na 1,3069 USD. Drželo se tak relativně vysoko nad 11měsíčním minimem 1,2945 USD, na které se propadlo zhruba v polovině tohoto měsíce.

Investoři nyní čekají na výsledek čtvrteční aukce dluhopisů italské vlády. V pátek se výnosy u desetiletých italských dluhopisů vrátily nad sedm procent. To je hranice, po jejímž překonání byly vlády Řecka, Irska a Portugalska nuceny požádat o mezinárodní finanční pomoc.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK