Pražská burza po Vánocích za minimálního zájmu mírně roste

27.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. prosince (ČTK) - Pražský akciový trh po vánočních svátcích mírně roste, hlavní index PX si v 11:00 připisoval necelé čtvrt procento na 900,6 bodu, vyplývá z výsledků burzy. Daří se oběma bankám a mediální CETV, zájem obchodníků je ale mizivý. Na trzích pokračuje sváteční nálada, shodují se analytici a makléři.

Dopoledne nejobchodovanější Komerční banka posílila o 1,5 procenta na 3317 Kč, Erste Bank si připsala necelé procento na 350,50 Kč. Vůbec nejziskovější byla dopoledne mediální CETV, která si připisovala přes tři procenta a blížila se ke 134 korunám.

Nejvýraznější ztráta naopak postihla Unipetrol, jeho akcie oslabily o 0,73 procenta na 169,75 Kč.

"S ohledem na očekávanou velmi slabou likviditu však bude dnes i ve zbytku týdne trh náchylný k rychlým pohybům oběma směry. Vývoj může vychýlit jakákoliv větší objednávka," podotkl Viktor Reischig z Patria Finance.

Ostatní evropské akciové trhy si dnes prozatím vedou smíšeně, když německý DAX roste o 0,73 procenta, rakouský ATX je výše o 0,82 procenta, maďarský BUX klesá o 0,57 procenta a polský WIG je výše o 0,05 procenta. "Sváteční volno dnes z hlavních burz na evropském kontinentě ctí pouze Londýn," dodal Martin Oliva z Patria Direct.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK