Audi hodlá během pěti let investovat 13 miliard eur

27.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt nad Mohanem 27. prosince (ČTK) - Německý výrobce luxusních automobilů Audi hodlá během příštích pěti let investovat 13 miliard eur (335 miliard Kč) do nových produktů a svých továren. Oznámila to dnes firma. Dodala, že napřesrok chce v Německu přijmout zhruba 1200 zaměstnanců.

Více než 10,5 miliardy eur plánuje automobilka investovat do vývoje nových modelů a technologií, jako jsou například elektrické nebo hybridní motory, napsala agentura Reuters.

Generální ředitel Audi Rupert Stadler o víkendu upozornil, že příští rok bude pro automobilový průmysl obtížnější než letošní. Dodal ale, že odvětví bude v příštích deseti letech pokračovat v růstu díky stoupající poptávce na rozvíjejících se trzích.

Audi je stejně jako česká Škoda Auto součástí německého koncernu Volkswagen. Ten je největší automobilkou v Evropě a do roku 2018 se hodlá stát největším výrobcem automobilů na světě.

Stadler nedávno podle listu Handelsblatt uvedl, že Audi letos poprvé překoná domácího konkurenta Mercedes v celoročním prodeji. Audi se tak v rámci žebříčku největších výrobců luxusních automobilů z hlediska prodeje posune na druhou příčku. Vedoucí pozici si již řadu let drží další německý rival BMW.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK