Koruna dopoledne mírně zpevnila vůči euru i dolaru

28.12.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. prosince (ČTK) - Česká měna dopoledne mírně posílila vůči oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:15 si k euru proti úterku polepšila o čtyři haléře na 25,75 Kč/EUR. Proti dolaru se obchodovala na 19,71 Kč/USD, a byla tak o tři haléře silnější. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka jsou změny kurzu koruny nevýznamné, pokles evropských akciových trhů nemá velký vliv. Polský zlotý pokračuje v posilování, zatímco maďarský forint úterní zisky koriguje.

Vlk dodal, že euro vůči dolaru zůstává stabilní a kolem 10:15 stálo na 1,3073 USD/EUR. Úterní dobrý výsledek americké spotřebitelské důvěry nechal trh bez větší odezvy. Dnes na programu žádná zajímavá data nejsou. Rizikem pro euro však budou aukce italských dluhopisů. Dnes půjde o pokladniční poukázky a dvouleté obligace, což pro trhy není tak důležité. Ve čtvrtek půjde o důležitou aukci italských státních dluhopisů. Řím bude chtít prodat obligace s delší dobou splatnosti a získat bude chtít až 8,5 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK