Vítězové ocenění "MasterCard Banka roku 2003"

10.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Zástupce České spořitelny, vítěze hlavní kategorie ocenění MasterCard Banka roku 2003, převzal cenu z rukou Paola Clarottiho, čestného ředitele Evropské komise, a Jána Čarného, generálního ředitele MasterCard Europe pro ČR a SR.

Během slavnostního večera, který se konal 6. listopadu 2003 v prostorách Slovanského domu v Praze, bylo vyhlášeno celkem osm vítězů v kategoriích: Banka roku 2003, Nejdůvěryhodnější banka roku 2003, Nejdynamičtější banka roku 2003, Hypotéka roku 2003, Stavební spořitelna roku 2003, Penzijní fond roku 2003, Účet roku 2003, Přímé bankovnictví roku 2003.

Ocenění MasterCard Banka roku 2003, které zaštítil ministr financí a místopředseda vlády České republiky, pan Bohuslav Sobotka, má za cíl ocenit kvalitu služeb a produktů bankovních domů, stavebních spořitelen a penzijních fondů. Záštitu nad oceněním Hypotéka roku 2003 převzal ministr pro místní rozvoj, pan Pavel Němec.

Hlavní cenu Banka roku 2003 převzal z rukou Paola Clarottiho a Jána Čarného člen představenstva a 1. náměstek generálního ředitele České spořitelny Martin Škopek. O vítězství České spořitelny, které se podařilo obhájit prvenství z loňského roku, rozhodla nezávislá třísetčlenná odborná porota. Na druhém místě se umístila Komerční banka, třetí skončila Raiffeisenbank.

Odborná porota zároveň rozhodla o vítězích dalších šesti kategorií:

  • Nejdynamičtější bankou roku 2003 byla zvolena Komerční banka, následována Živnostenskou bankou a GE Capital Bank.
  • V kategorii Hypotéka roku 2003 zvítězil program TOP Bydlení České spořitelny. Za ním se rozhodnutím odborné poroty umístil Hypoteční úvěr 100 Českomoravské hypoteční banky a Hypotéka PROFIT od Raiffeisenbank.
  • Stavební spořitelnou roku 2003 se stala Českomoravská stavební spořitelna, následovaná Stavební spořitelnou České spořitelny a Všeobecnou stavební spořitelnou Komerční banky.
  • Penzijním fondem roku 2003 byl vyhlášen CREDIT SUISSE LIFE & PENSIONS PENZIJNÍ FOND. Na dalších místech se umístily Penzijní fond Komerční banky a ČSOB penzijní fond Progres.
  • Jako Účet roku 2003 byl porotou oceněn Osobní účet zdarma eBanky. Na dalších místech se umístila Česká spořitelna a její Program Student+, a dále GE Capital Bank se svým Běžným účtem GEnius.
  • Titul Přímé bankovnictví roku 2003 obdržela GE Capital Bank, následována eBankou a Českou spořitelnou.


Kategorií, o níž rozhodlo téměř třicet tisíc hlasujících z řad veřejnosti, byla kategorie Nejdůvěryhodnější banka roku 2003. Titul v této kategorii získala v letošním roce Komerční banka, následovaná Českou spořitelnou a Československou obchodní bankou. V kategorii Nejdůvěryhodnější banka roku 2003 hlasovalo celkem 28 813 lidí.

Vzhledem k blížícímu se vstupu České republiky do Evropské unie se obzvláště výjimečnou a důležitou součástí celého dne stala účast čestného předsedy Evropské komise, ředitele bruselské kanceláře Banca Popolare di Novara a odborníka na bankovnictví a finančnictví, pana Paola Clarottiho. Ten se v odpoledních hodinách zúčastnil odborné konference "Finanční služby a průmysl - motor rozvoje české ekonomiky v EU" organizované společností MasterCard Europe. V konferenčním centru České národní banky se mimo jiné diskutovaly např. dopady vstupu do EU na tuzemské podnikatele či připravenost finančního sektoru na vstup na rozšířený jednotný trh EU.

Organizátorem ocenění MasterCard Banka roku 2003 je společnost Fincentrum, jako partneři jej podpořily společnosti MasterCard Europe (jako generální partner), Contactel (jako hlavní partner) a společnost Ernst & Young (jako partner).

Ocenění MasterCard Banka roku 2003 jako mediální partneři podporují deník MF DNES, časopis Týden, Český rozhlas 1 - Radiožurnál a internetové portály iDNES.cz a Seznam.cz.


Výsledky jednotlivých kategorií ocenění MasterCard Banka roku 2003:

  • Banka roku 2003 - Česká spořitelna, Komerční banka, Raiffeisenbank
  • Nejdůvěryhodnější banka roku 2003 - Komerční banka, Česká spořitelna, ČSOB
  • Nejdynamičtější banka roku 2003 - Komerční banka, Živnostenská banka, GE Capital Bank
  • Hypotéka roku 2003 - Česká spořitelna - Top Bydlení, Českomoravská hypoteční banka - Hypoteční úvěr 100, Raiffeisenbank - Hypotéka PROFIT
  • Stavební spořitelna roku 2003 - Českomoravská stavební spořitelna, Stavební spořitelna České spořitelny, Všeobecná stavební spořitelna Komerční banky
  • Penzijní fond roku 2003 - Credit Suisse Life & Pensions penzijní fond, Penzijní fond Komerční banky, ČSOB penzijní fond Progres
  • Účet roku 2003 - eBanka - Osobní účet zdarma, Česká spořitelna - Program Student+, GE Capital Bank - Běžný účet GEnius
  • Přímé bankovnictví roku 2003 - GE Capital Bank, eBanka, Česká spořitelna

Zdroj: Tisková zpráva MasterCard

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ