BAWAG se stal stoprocentním vlastníkem Interbanky

14.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Rakouská bankovní skupina BAWAG P.S.K. zvýšila svůj podíl v Interbance z 8 % na 100 % prostřednictvím nákupu balíku akcií od společností Bayerische Landesbank a Maďarské banky pro zahraniční obchod.

Kompletní akvizice Interbanky byla završena v září tohoto roku. V rámci retailové strategie plánuje Interbanka výrazné zvýšení počtu svých poboček a rozšíření portfolia produktů pro drobnou klientelu.

Hospodářské výsledky Interbanky ve třetím čtvrtletí roku 2003

Interbanka zaznamenala ve třetím čtvrtletí roku 2003 výrazný nárůst zisku na 40,022 mil. Kč z 9,254 mil. Kč zaznamenaných ve stejném období roku 2002. Bilanční suma Interbanky dosáhla k 30. září 2003 výše 12,110 mld. Kč a na konci třetího čtvrtletí 2002 činila 9,771 mld. Kč. Objem úvěrů poskytnutých klientům zaznamenal nárůst na 8,028 mld. Kč z 5,294 mld. Kč zaznamenaných k 30. září 2002. Objem vkladů přijatých od klientů činil ve třetím čtvrtletí letošního roku 2,881 mld. Kč. Ve stejném období roku 2002 byl jejich objem 2,269 mld. Kč.

"S podporou nového vlastníka, který je významným hráčem na rakouském bankovním trhu, uskuteční Interbanka plánovanou expanzi v České republice. V současné době pracuje projektový tým odborníků BAWAGu a Interbanky na vytvoření retailové strategie, která bude přizpůsobena bankovnímu trhu a konkurenčním podmínkám v České republice," řekl dr. Ivan Černohorský, předseda představenstva Interbanky.

V souladu se strategií Interbanky v rámci BAWAGu dojde ke zvýšení objemu činností v oblasti retailového bankovnictví prostřednictvím otevření nových poboček. Během 3 let plánuje Interbanka otevřít v České republice dalších 15 poboček. Druhá pobočka bude otevřena v první polovině příštího roku v Brně. V rámci retailové strategie Interbanka také rozšiřuje portfolio produktů pro drobnou klientelu.

Nové produkty Interbanky

IQ - Net+
IQ - Net+ je kombinací internetového bankovnictví IBnet s IQ kontem a mezinárodní platební kartou. IQ - Net+ umožňuje jednoduchou a nepřetržitou kontrolu a disponibilitu financí klienta, pohodlnou obsluhu všech vybraných účtů a zabezpečení prostřednictvím elektronického podpisu. Nový produkt klientům nabízí přehled aktuálních informacích o zůstatcích na účtech, přehlednou historii plateb, umožňuje klientům podávání jednorázových příkazů k úhradě v Kč a cizí měně v rámci Interbanky i do jiných tuzemských a zahraničních bank. IQ - Net+ nabízí klientům také možnost podávat trvalé příkazy k úhradě v Kč a možnost zakládat termínované vklady v Kč a v cizích měnách.

Vánoční prémiový termínovaný vklad
Interbanka klientům nabízí termínovaný vklad se zvýhodněnou sazbou, jehož nabídka je omezena do 10. 1. 2004. Úrokové sazby se pohybují mezi 1,75 % p.a. a 3,5 % p.a. a jsou fixní po celou dobu trvání vkladu. Nabídka je určena pro fyzické a právnické osoby a částka minimálního vkladu je stanovena na 100 tisíc Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Interbanky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ