Klienti eBanky využívají pro bezpečné nákupy na internetu přes 670 internetových obchodů

20.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Klienti eBanky, kteří používají pro své platby na internetu Platební systém eBanky zvýšili meziročně objem nákupů o více než 26 %. Objem plateb pak za prvních deset měsíců letošního roku přesáhl  51 milionů Kč.

"Platební systém eBanky, určený pro bezpečný nákup na internetu, používá v současné době přes 670 obchodníků a jen v letošním roce jich přibylo 113 nových," dodal Vlastimil Nigrin, člen představenstva a výkonný ředitel oblasti Provoz eBanky. "Počet nákupů za stejné období přesáhl 37 tisíc a mezi nejčastěji placené služby patří placení za webhosting, internetové služby a výpočetní techniku, stejně jako dobíjení předplacených kuponů pro mobilní telefony," doplnil V. Nigrin.

Průměrný nákup na internetu pomocí Platebního systému eBanky přesáhl 1380,- Kč. "Podle několikaleté zkušenosti předpokládáme rapidní nárůst zájmu o placení na internetu především v předvánočním období, a to v meziměsíčním nárůstu přesahujícím 30 %," řekl V. Nigrin

Kromě této možnosti nabízí eBanka pro placení na internetu svým klientům Internetovou platební kartu, která eliminuje rizika zneužití karty při internetových nákupech.

Zdroj: Tisková zpráva eBanky

 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ