Počet spotřebitelských úvěrů poskytnutých GE Capital Bank na jižní Moravě se zvýšil o 56,5 %

24.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


GE Capital Bank zaznamenává stále rostoucí zájem klientů o spotřebitelské úvěry. Nejinak je tomu na jižní Moravě, kde GE Capital Bank zaznamenala ke konci třetího čtvrtletí letošního roku meziroční růst počtu poskytnutých Expres půjček o 56,5 %.

S blížícími se vánočními nákupy očekává banka ve čtvrtém čtvrtletí ještě výraznější růst objemu úvěrů poskytnutých na jižní Moravě. Na jižní Moravě poskytla GE Capital Bank za devět měsíců letošního roku 12 180 Expres půjček v objemu 586,4 mil. Kč. V porovnání se zářím loňského roku došlo k meziročnímu růstu počtu spotřebitelských půjček poskytnutých GE Capital Bank na jižní Moravě o 56,5 % a k růstu objemu o 42,4 %.

"Obyvatelé jižní Moravy mají velký zájem o spotřebitelské úvěry. Souvisí to z celkovou změnou životního stylu i dostupností úvěrů. GE Capital Bank byla první bankou, která klientům usnadnila přístup ke spotřebitelským úvěrům. Naše Expres půjčka byla v roce 1999 prvním spotřebitelským úvěrem na českém trhu, který byl poskytován na počkání a bez jakéhokoliv požadavku na ručení", řekl Radko Šindrbal, manažer spotřebitelských půjček GE Capital Bank.

Růst zájmu o spotřebitelské půjčky na jižní Moravě však neznamená, že by zdejším domácnostem hrozilo předlužení. GE Capital Bank díky propracovaném scóringovému systému dbá, aby si domácnosti nepůjčily více než by bylo v jejich silách splácet. Navíc obyvatelé jižní Moravy přistupují ke spotřebitelským půjčkám zodpovědně - 8 z 10 klientů uzavře současně s Expres půjčkou pojištění, které kryje rizika spojené s případnou neschopností splácet. GE Capital Bank nabízí totiž klientům výhodné pojištění splátek. V případě nemoci, trvalé invalidity, ztráty zaměstnání či úmrtní přebere zodpovědnost splácet úvěr za klienta pojišťovna.

"Očekáváme, že denní objem poskytovaných Expres půjček ve čtvrtém čtvrtletí naroste přibližně o 30 - 40 %," řekl Radko Šindrbal, manažer spotřebitelských půjček GE Capital Bank. "Vliv na to bude mít nepochybně růst výdajů spojených s předvánočními nákupy. Dalším podstatným faktorem je i zvýšení maximální výše Expres půjčky, kterou klientům poskytujeme, ze 150 000 na 200 000 Kč. Přitom GE Capital Bank nevyžaduje žádnou formu ručení pro jakoukoliv výši poskytnuté Expres půjčky," dodává Radko Šindrbal.

Na růst zájmu o Expres půjčku má vliv rozšíření služeb, které jsou s ním spojené. GE Capital Bank je letos v prvním pololetí rozšířila o telefonní linku Expres půjčky 841 141 141, kde se klienti během pár minut dozvědí, jak velkou půjčku mohou získat.

Klientům banka nabídla i unikátní službu Infolimit. Jejím prostřednictvím se mohou průběžně informovat, jak velkou půjčku jim může banka v daném okamžiku nabídnout. Na konci každého měsíce jsou automaticky vyhodnoceny informace, které má banka o běžném účtu daného klienta, a na jejich základě je klientovi nabídnuta aktuální výše půjčky, kterou je klientovi GE Capital Bank připravena kdykoliv poskytnout. Tyto informační limity jsou platné vždy po dobu následujícího kalendářního měsíce a jejich výši si klient může zjistit prostřednictvím Internet Banky, Mobil Banky, Telefon Banky, při osobní návštěvě na obchodním místě GE Capital Bank a nově i z výpisu z běžného účtu vedeného u GE Capital Bank.

Růst poskytnutých Expres půjček je dán i tím, že GE Capital Bank má na českém bankovním trhu v oblasti spotřebitelských půjček pozici inovátora. Jako první peněžní ústav v České republice umožňuje získat spotřebitelský úvěr Osobní půjčka Expres i neklientům GECB prostřednictvím internetu (www.exprespujcka.cz). "Podstatné je, že tuto možnost mají nejen klienti banky, ale i zájemci o úvěr, kteří dosud klienty banky nejsou. Chceme využít prudkého nárůstu  používání internetu. Podle našich zjištění až 17 % populace do 30 let preferuje možnost požádat o půjčku prostřednictvím internetu," řekl Radko Šindrbal, manažer spotřebitelských úvěrů GE Capital Bank.

Zdroj: Tisková zpráva GE Capital Bank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ