O nájem v bývalých pobočkách Unionbanky nebyl žádný zájem

27.11.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


V pondělí 24. listopadu byla ukončena veřejná obchodní soutěž, ve které bylo zařazeno celkem 29 bývalých pracovišť banky v rámci celé České republiky.

Z tohoto počtu ve 23 místech byla Union banka v nájmu prostor a majitelé budov souhlasili s přechodem práv na jiný subjekt. "Nenašel se ani jeden zájemce, a to ani na movité věci ze šesti poboček, kde se bance nepodařilo získat souhlas vlastníků k prodeji užívacích práv," uvedl tiskový mluvčí banky Robert Korselt. Protože nikdo neprojevil zájem, bude síť obchodních míst zlikvidována a vybavení svezeno do centrálního skladu v Ostravě a později nabídnuto k prodeji.

Vyhlášení veřejné obchodní soutěže bylo zveřejněno v Hospodářských novinách a na internetových stránkách banky. Navíc byly podkladové materiály zaslány všem bankovním institucím a pojišťovnám, které působí na českém trhu.

S rušením poboček má banka další starost - a to s bezpečnostními schránkami, jejichž obsah si klienti nevyzvedli. "Žádnou reakci nemáme asi u stovky klientů a to i přes skutečnost, že výzvy jim byly třikrát zaslány na kontaktní adresy," sdělil dnes Korselt a pokračoval: "Na jedné moravské pobočce se podařilo pracovnicím banky dohledat klienta, který se odstěhoval do Zlína a na bezpečnostní schránku zapomenul. Jejich "detektivní práce" byla úspěšná a klient si velmi rád uschované věci v hodnotě přibližně 200 tisíc korun vyzvednul."

Protože se velmi rychle blíží čas likvidace poboček, byly v minulých dnech za účasti notáře schránky s nevyzvednutým obsahem komisionálně otevřeny. Řada schránek byla prázdných, některé obsahovaly jen dokumenty k bezpečnostní schránce či výpisy z účtů. "V několika schránkách byl nalezen velmi zajímavý a cenný obsah. Například na pobočce v jižních Čechách bylo ve schránce uschováno několik tisíc švýcarských franků, jinde to byly libanonské bankovky", řekl mluvčí. Nejcennější objev byl však v hlavním městě, kde jediná bezpečnostní schránka skrývala malý poklad. Šperky ze žlutého kovu a další starožitnosti v hodnotě přibližně 5 miliónů korun. Věci jsou prozatím v úschově v trezorech ústředí banky.

Zdroj: Tisková zpráva

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ