Pošta chce letos investovat dvojnásobných 2,3 miliardy Kč

24.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká pošta chce letos zvýšit proti loňsku investice na dvojnásobek. Celkově plánuje investovat zhruba 2,3 miliardy Kč zejména do rozvoje logistické sítě. ČTK to dnes řekla mluvčí podniku Marta Selicharová.

 

"V roce 2012 v souvislosti s liberalizací poštovního trhu a zejména s rozvojem logistické sítě převažují rozvojové projekty nad projekty související s obnovou stávajícího zařízení," uvedla mluvčí. Plán podle ní zahrnuje především investice do restrukturalizace logistické sítě a také do oblasti informační a komunikační infrastruktury.

 

V posledních třech letech se prostředky vynaložené na investice pohybovaly kolem 1,2 miliardy korun ročně. Loni směřovaly do informačních a komunikačních technologií a provozní infrastruktury. Firma investovala například do dep, která vznikají na základě optimalizace logistické sítě.

 

Česká pošta je největší zaměstnavatel v zemi, pracuje pro ni přes 30.000 lidí. Provozuje téměř 3400 poboček a její tržby přesahují 20 miliard korun. V prosinci odhadovala svůj zisk za rok 2011 na úrovni 200 milionů Kč.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK