Schäuble: Nemáme záruku, že pomoc Řecku bude fungovat

24.02.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Neexistují žádné garance, že druhý záchranný program pro Řecko bude skutečně fungovat a je možné, že Německo v budoucnu bude muset Řecku znovu pomáhat. Německým zákonodárcům to před odletem na schůzku G20 do Mexiku dopisem sdělil ministr financí Wolfgang Schäuble. Navzdory skepsi ale zákonodárce požádal, aby další pomoc Řecku v pondělním hlasování schválili.

 

"Nejsou zde záruky, že zvolená cesta povede k úspěchu. Zřejmě to ani není naposledy, co se německý parlament bude muset zabývat finanční pomocí Řecku," píše se v dopise, z něhož cituje agentura Reuters.

 

Ministři financí eurozóny začátkem tohoto týdne Řecku schválili druhý záchranný úvěr v objemu 130 miliard eur (asi 3,3 bilionu Kč). Dolní komora německého parlamentu bude o pomoci hlasovat v pondělí a s projevem k úvěru vystoupí kancléřka Angela Merkelová.

 

"Protože jsem ale přesvědčen, že schválená cesta je ta, která s vysokou pravděpodobností k úspěchu povede, a tudíž ji lze také obhájit, žádám vás, abyste tu pomoc podpořili," píše se dále.

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK