Rok 2003 byl pro Poštovní spořitelnu milionový!

18.12.2003 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Poštovní spořitelna zaznamenala v roce 2003 další expanzi na našem finančním trhu. Nárůst byl znatelný jak v oblasti depozit, kde činil  7,14 miliard korun, a úvěrů, kde došlo k nárůstu o 20%, u spotřebitelských úvěrů to bylo dokonce o 60%, tak i v  zájmu o postžirové účty a postkonta Poštovní spořitelny. 

V roce 2003 získala Poštovní spořitelna 129 000 nových klientů, převážně zájemců o některý ze šesti programů k postžirovému účtu. Jedním z těchto klientů byla i paní Hana Havelková z Bystrého u Poličky, která se stala miliontou zakladatelkou postžirového účtu u Poštovní spořitelny. PS se rozhodla odměnit svého jubilanta zájezdem v hodnotě 50 000,- Kč. Paní Havelková měla z výhry pochopitelně radost a komentovala ji "…pojedeme někam s dcerami, ony mi pomohou vybrat kam. Vůbec jsem něco takového nečekala, nikdy jsem nic nevyhrála a na začátku jsem tomu ani nechtěla věřit. Účet jsem si založila, protože Česká spořitelna u nás v Bystrém ruší svou pobočku a pošta tam snad bude stále..".

Poštovní spořitelna zahrnuje do svého portfolia stále více novinek. V tomto roce to byly například poplatkové prázdniny, jejichž nabídka trvá až do konce prosince nebo rychlý úvěr Čtyřlístek, u kterého se ještě tentýž den klient dozví, zda mu Poštovní spořitelna půjčí až 30 000 Kč na dva roky. Za necelé dva měsíce od zavedení tohoto produktu na specializované přepážky pošt, bylo poskytnuto 335 úvěrů.

Novinky plánuje Poštovní spořitelna pochopitelně i v příštím roce. Mezi hlavní z nich patří zavedení prodeje PIP - Poštovního Investičního Programu na specializované přepážky pošt, kterých je v ČR asi 400. Klienti budou mít tedy možnost investovat své peníze do fondů i na poště u Poštovní spořitelny. Další důležitou novinkou je i zavedení internetbankingu a dále např. Eurokonto, zavedení EMV standardu a věrnostního programu k Maxkartám a nový program k postžiru.

Zdroj: Tisková zpráva Poštovní spořitelny

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ