"Volksbank-Transfer"

08.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Volksbank CZ nově nabízí výhodnější podmínky pro zpracování zahraničních platebních příkazů v EUR v rámci finanční skupiny Volksbank.

Jedná se o tzv. Volksbank-Transfer, kdy je plátci/odesílateli účtován pouze fixní poplatek ve výši 240,- Kč bez ohledu na výši platby. Tento poplatek je konečný bez dodatečných poplatků na straně příjemce. Navíc, tato platba má vysokou prioritu, tzn. že je zpracována s valutou plus 1 den, aniž by za její přednostní zpracování byl účtován poplatek.

Výrazné úspory se netýkají pouze odesílatele, ale i příjemce. Volksbank CZ připíše platby došlé z koncernu Volksbank, pokud jsou řádně označeny jako platby v rámci koncernu, na účet klienta zdarma, bez jakéhokoli dalšího poplatku s valutou 0.

Jako příklad je možné uvést platbu ve výši 10 000 EUR na účet partnera v rakouské Volksbank:
- pokud má klient účet v EUR, podá zahraniční platební příkaz na 10 000 EUR na svého partnera v Rakousku a za tuto transakci mu bude účtován konečný poplatek ve výši 240 korun.  Jeho rakouskému partnerovi bude připsána na účet celá částka (tj. 10 000 EUR). Pokud podá klient platební příkaz do 12,00 hodin, bude částka připsána na účet jeho partnera v Rakousku již následující den.

Pro srovnání:
- pokud klient podá platební příkaz do zahraničí na stejnou částku, tj. 10 000 EUR např. do Bank Austria v Rakousku, bude mu účtován poplatek ve výši 1 % z částky, min. 300 a max.  1 700 korun, tj. 1 700 korun, a případně další poplatky podle toho, kdo hradí poplatky zahraniční banky - zda plátce, příjemce nebo poplatky sdílejí. Navíc by byla částka na účet u Bank Austria připsána s minimální valutou plus 3 dny.
V případě, že by klient chtěl převod maximálně urychlit, připlatil by za urgentní platbu poplatek ve výši 500 korun, tj. celkový poplatek za převod by činil minimálně 2 200 korun a dosáhl by valuty pro příjemce plus 2 dny.

Součástí koncernu Volksbank jsou tyto banky a společnosti: Österreichische Volksbanken AG a dceřiné banky Österreichische Volksbanken AG - Volksbank d.d. (Chorvatsko), Volksbank BH d.d. (Bosna a Hercegovina), Volksbank Romania (Rumunsko), Trust Banka a.d. (Srbsko-Černá Hora), Volksbank Malta Lt. (Malta), Ľudová banka, a.s. (Slovensko), Magyarorszagi Volksbank Rt. (Maďarsko), Volksbank - Ljudska Banka d.d. (Slovinsko) - a dále rakouské Volksbank (jejichž BLZ začíná 4), Volksbank Austria sede italiana (reprezentace ÖVAG pro Itálii), VB-Leasing International Holding GmbH, Volksbank Leasign BH d.o.o. (Bosna a Hercegovina), LB-Leasing, spol. s r. o. (Slovensko), VB Leasing CZ, spol. s r.o., Volksbank Lízing Kft. (Maďarsko), Volksbank Pénzügyi Lizing Rt. (Maďarsko), VBS Leasing d.o.o. (Chorvatsko), Volksbank Leasing d.o.o. (Chorvatsko), Volksbank Leasing Polska S.A. (Polsko).

Zakládání nových dceřiných společností rakouské Österreichische Volksbanken AG v zemích střední a východní Evropy vede k tomu, že jednotliví klienti koncernu Volksbank provozují více účtů. Také obchodní styky mezi jednotlivými klienty jsou stále častější díky importu a exportu zboží a služeb.
Platby v rámci koncernu Volksbank jsou proto výhodnější a s přednostním zpracováním, protože do převodu nevstupuje žádný třetí bankovní subjekt.

Zdroj: Tisková zpráva Volksbank

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ