KB: počet nově poskytnutých úvěrů malým podnikům vzrostl čtyřnásobně

13.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Komerční banka v roce 2003 výrazně zvýšila počet poskytnutých úvěrů podnikatelů a malým podnikům.

Těmto subjektům s ročním obratem do 25 milionů korun poskytla banka za loňský rok téměř 5.000 úvěrů, což v meziročním srovnání představuje více než čtyřnásobný nárůst. Objem těchto úvěrů vzrostl trojnásobně na celkových 6,3 mld. korun.

"Významnou měrou se na nárůstu financování podílelo rozšíření nabídky KB o Profi úvěr, který přinesl výrazné zkrácení doby vyřízení úvěru a zjednodušení celého procesu spojeného s úvěrováním," uvedl ředitel pro Marketing André Léger.

Komerční banka uvedla na trh Profi úvěr v dubnu loňského roku. Za osm měsíců poskytla banka 2.675 těchto úvěrů o celkovém objemu 1,2 mld. korun. Úvěr, který je poskytován současným i novým klientům KB, je standardně schválen do tří až pěti dní a jako zajištění bance postačuje u úvěrů do 1 milionu korun krycí blankosměnka. Úvěry od 1 do 4 miliónů se mimo to dále zajišťují standardními zajišťovacími prostředky.

Kromě Profi úvěrů využívali ve zvýšené míře klienti v loňském roce také nejjednodušší formu financování - povolené debety k běžným účtům. Ke konci prosince 2003 mělo sjednaný povolený debet celkem 36.784 klientů KB, což je o 39 % více než ke konci roku 2002.

Veliký zájem podnikatelů a malých podniků zaznamenala Komerční banka také v oblasti každodenní správy financí. V dubnu loňského roku rozšířila banka stávající nabídku produktů o balíčky Efekt, Komfort a Excelent. Do konce prosince využívalo podnikatelské balíčky více než 45 tisíc klientů.

Komerční banka je nejvíce využívanou bankou podnikateli a malými firmami. Její podíl na trhu tohoto segmentu představuje zhruba 46 % celkového trhu. V současné době obsluhuje KB více než 276 tis. klientů z řad podnikatelů a malých firem, z toho je 29 % právnických osob a 71 % fyzických osob - podnikatelů.

Zdroj: Tisková zpráva Komerční banky

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ