Zájem o ČSOB Kreditní kartu se s koncem roku zdvojnásobil

22.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Počet bankovních karet vydaných v rámci Skupiny ČSOB vzrostl ke konci roku na 1,442 milionů kusů.

Současně se podařilo naplnit cíl ČSOB týkající se výměny karet s čipovou technologii EMV, když jejich počet na konci roku přesáhl 142 tisíc kusů. Nejdynamičtěji rostl počet kreditních karet, v samotném konci roku dosáhl meziměsíční přírůstek 45 procent. Jejich další rozšiřování ČSOB podpořila i na začátku letošního roku, až Současně se podařilo naplnit cíl ČSOB týkající se výměny karet s čipovou technologii EMV, když jejich počet na konci roku přesáhl 142 tisíc kusů. Nejdynamičtěji rostl počet kreditních karet, v samotném konci roku dosáhl meziměsíční přírůstek 45 procent. Jejich další rozšiřování ČSOB podpořila i na začátku letošního roku, až do 13. února snížila roční poplatek za vedení karty o 50 procent.

ČSOB vydává kreditní karty od dubna loňského roku a mezi jejich hlavní výhody proti ostatním bankovním kartám patří nižší poplatky (400 Kč), výhodná roční úvěrová sazba (19,2 % p.a.) a vysoký maximální úvěrový limit (250 tisíc korun). Obecně se za přednosti kreditní karty považují především jistota v podobě finanční rezervy a možnost neúročeného úvěru. Bezúročné období, které v případě ČSOB Kreditní karty dosahuje 45 dní, je také hlavní konkurenční výhodou proti nabídkám nebankovních splátkových společností. K přednosti ČSOB Kreditní karty patří také možnost využití bezúročného období i při výběru hotovosti z bankomatu. Jejich počet banka přitom v průběhu roku 2003 zvýšila z 280 na 389. "Kreditní karta je typickým produktem, jehož využití rozhodně nespadá jen do období Vánoc, s ní si naopak můžeme Vánoce prodloužit na celý rok," domnívá se Pavel Hejzlar z vnější komunikace ČSOB.

 S ČSOB Kreditní kartou lze platit také v zahraničí, a tak její majitel přivítá její možné spojení s cestovním pojištěním nebo pojištěním v případě ztráty či krádeže. Další možností ČSOB Kreditní karty je pak pojištění právní ochrany D.A.S. pro řidiče motorových vozidel, které má za úkol podporovat pojištěného při prosazování jeho právních zájmů a nést riziko vzniklých nákladů v ČR a evropských zemích.

Zdroj: Tisková zpráva ČSOB

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ