GE Capital Bank poskytla malým a středním firmám úvěry za 9,4 mld. Kč

23.01.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


V loňském roce poskytla GE Capital Bank malým a středním firmám úvěry za 9,4 mld. Kč. V porovnání s rokem 2002, kdy jim poskytla úvěry za 6,9 mld. Kč, jde o meziroční růst objemu nově poskytnutých úvěrů o 36 %.

"GE Capital Bank považuje segment malých a středních firem za perspektivní již od svého vstupu na český bankovní trh v roce 1998. Rozvíjení produktů a služeb pro tuto klientelu není tedy otázkou posledního roku, jak jsme toho nyní na českém bankovním trhu svědky, ale je to výsledek dlouhodobé strategie. To se projevuje i na dynamickém růstu objemu úvěrů poskytnutých malým a středním firmám," řekl Radomil Štumpa, ředitel komerčního bankovnictví GE Capital Bank.

Za celý loňský rok poskytla GE Capital Bank malým a středním firmám 9,5 tisíce úvěrů v objemu 9,408 mld. Kč. Nejvíce úvěrů poskytla v červenci (objem 989 mil. Kč) a v prosinci (objem 937 mil. Kč).

Radomil Štumpa k tomu dodal: "I v tomto roce chceme pokračovat v úvěrové expanzi na trhu malých a středních firem. Faktorem, který to ovlivní, bude další zpřístupnění úvěrových produktů. Podstatná pro malé a střední firmy je zejména rychlost poskytnutí úvěru a malá administrativní náročnost jeho vyřízení. Proto například přišla GE Capital Bank na trh s úvěry, které lze získat do dvou dnů."

Na růst objemu úvěrů poskytnutých v loňském roce malým a středním firmám měly vliv právě standardizované úvěrové produkty jako Malá podnikatelská půjčka a Malý podnikatelský kontokorent, které umožňují získat úvěr do dvou dnů od podání žádosti.

Malá podnikatelská půjčka
Výhodou Malé podnikatelské půjčky je nejen neúčelovost úvěru, ale i rychlost jejího vyřízení. Efektivní schvalovací proces GE Capital Bank umožňuje rozhodnout o poskytnutí úvěru do dvou pracovních dnů. Banka poskytuje Malou podnikatelskou půjčku od 500 tisíc do 3 milionů korun. Splatnost úvěru je až pět let. Úvěr je jištěn nemovitostí, jejíž odhad je nezávislými znalci zpracováván přednostně.

Malý podnikatelský kontokorent
Prostřednictvím Malého podnikatelského kontokorentu klienti získají úvěrový rámec až do výše 500 000 Kč. Finanční prostředky klienti čerpají podle vlastního uvážení a úroky platí pouze z čerpané částky. Banka poskytne kontokorent do dvou pracovních dnů od dodání dokumentace, stávajícím klientům do jednoho dne. GE Capital Bank nevyžaduje v případě Malého podnikatelského kontokorentu ručení hmotným majetkem.

Zdroj: Tisková zpráva GECB

 

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ