Prostředky klientů penzijního připojištění Credit Suisse Life & Pensions na jižní Moravě přesáhl 6,5 miliardy Kč

10.02.2004 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Credit Suisse Life & Pensions si dlouhodobě udržuje pozici leadera na celém českém trhu penzijního připojištění i v regionu jižní Moravy. Svědčí o tom nejen nejvyšší objem spravovaných prostředků klientů, ale i jejich dynamický růst.

Credit Suisse Life & Pensions výrazně spolupracuje se zaměstnavateli, což se projevuje vyššími příspěvky na penzijní připojištění u jejich zaměstnanců, klientů Credit Suisse Life & Pensions. Velmi aktivní je Credit Suisse Life & Pensions také na jižní Moravě, o čemž svědčí objem spravovaných prostředků klientů z tohoto regionu.

Objem spravovaných prostředků řadí Credit Suisse Life & Pensions Penzijní fond na první místo na českém trhu. V celé ČR činil objem spravovaných prostředků 20,2 miliardy Kč. Měřeno výší spravovaných prostředků zaujímá Credit Suisse Life & Pensions v penzijním připojištění největší tržní podíl a představuje více než čtvrtinu českého trhu. Na jižní Moravě přesáhl objem spravovaných prostředků Credit Suisse Life & Pensions 6,5 miliardy Kč.

"Výše objemu příspěvků našich klientů na jižní Moravě i ve zbytku ČR je dána mimo jiné výraznou rolí, kterou má v naší strategii spolupráce se zaměstnavateli. Díky kvalitnímu servisu a tomu, jak vycházíme vstříc jejich požadavkům, jsou zaměstnavatelé na jižní Moravě, stejně jako ve zbytku ČR, ochotni přispívat našim klientům výrazně více, než je na trhu obvyklé," uvedl Petr Žaluda, generální ředitel Credit Suisse Life & Pensions. "Spolupráci se zaměstnavateli považujeme za velmi důležitou i vzhledem k tomu, že zaměstnavatelé budou podle nás hrát nezastupitelnou roli v reformě českého penzijního systému," dodal Petr Žaluda.

Téměř každému třetímu klientovi penzijního připojištění Credit Suisse Life & Pensions který si platí penzijní příspěvky, přispívá i zaměstnavatel. Vlastní příspěvky klientů penzijního připojištění Credit Suisse Life & Pensions činí 383 Kč. Díky zapojení zaměstnavatelů je  celková výše příspěvků u těchto klientů 756 Kč.

Díky svým vysokým příspěvkům klienti Credit Suisse Life & Pensions získávají také nadprůměrné státní příspěvky k penzijnímu připojištění. Zatímco český průměr činí necelých 94 Kč, průměr u klientů Credit Suisse Life & Pensions je takřka 104 Kč.

Zdroj: Tisková zpráva Credit Suisse Life & Pensions

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY