Zisk softwarové firmy Oracle ve čtvrtletí stoupl o osm procent

19.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 19. června (ČTK) - Americké softwarové společnosti Oracle Corp. vzrostl ve fiskálním čtvrtém čtvrtletí zisk o osm procent na 3,45 miliardy USD (69,9 miliardy Kč). Výsledky překonaly odhady analytiků. Oracle je třetím největším výrobcem softwaru na světě.

Firma zveřejněním svých výsledků hospodaření překvapila investory, protože původně měla výsledky za čtvrté čtvrtletí oznámit až ve čtvrtek. Oracle neuvedl důvod změny. Čísla se však objevila poté, co několik analytiků napsalo, že ředitel prodeje firmy Keith Block by mohla v rámci reorganizace opustit firmu. To vyvolalo obavy, že hospodaření firmy stagnuje. Oracle se k těmto zprávám nevyjádřil.

Bez zahrnutí mimořádných položek zisk firmy činil 82 centů na akcii a překonal tak odhady analytiků dotazovaných agenturou FactSet, kteří čekali zisk jen 78 centů na akcii. Příjmy stouply o jedno procento na 10,9 miliardy USD a byly rovněž vyšší, než se čekalo. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů příjmy stouply až o pět procent. Příjmy z prodeje nových softwarových licencí vzrostly o sedm procent na čtyři miliardy USD.

V prvním fiskálním čtvrtletí firma očekává zvýšení prodeje nových softwarových licencí o nula až deset procent. Firma poznamenala, že ekonomické prostředí zůstává nejisté, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK