Detailnější audit španělských bank bude hotov až v září

19.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Madrid 19. června (ČTK) - Druhý, podrobnější audit španělských bank bude trvat déle, než se původně plánovalo. Agentura Reuters s odvoláním na zdroj ze španělské centrální banky uvedla, že dokončení druhého auditu bude posunuto na září z 31. července. První audit, který určí, kolik peněz si Španělské půjčí od eurozóny, má být podle plánu hotov do 21. června.

Španělský bankovní sektor se kvůli nesplácení úvěrů do realit dostal do těžké krize a minulý týden vláda pro něj požádala eurozónu o finanční pomoc až 100 miliard eur (2,6 bilionu Kč). Částka má být zpřesněna po výsledcích auditu.

"Rozhodnutí zpozdit druhou část auditu španělských bank byla učiněna hodnotící komisí. Důvodem je, že je potřeba získat více informací o úvěrech na individuálním základě, a to zpozdí celý proces na září," uvedl zdroj, který si nepřál být jmenován.

Podrobný audit problémových španělských bank mají na starosti čtyři přední světové účetní společnosti KMPG, PwC, Deloitte a Ernst & Young. Na prvním auditu bankovního sektoru pracují konzultační firmy Oliver Wyman a Roland Berger.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK