Koruna dnes dopoledne stagnovala k euru i dolaru

19.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. června (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnovala k oběma hlavním světovým měnám. Kolem 10:30 se proti pondělku obchodovala vůči euru i dolaru shodně o dva haléře níže na 25,59 Kč/EUR a na 20,34 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance se koruna po pondělí stabilizuje. Z ostatních regionálních měn je beze změny rovněž zlotý, zatímco forint posiluje. "Na maďarské měně doznívají pondělní zprávy o postupu v jednáních s EU, dnešní data o mzdách by měla být neutrální," uvedl Vlk.

Euro vůči dolaru kolem 10:30 oslabilo na 1,2575 USD/EUR. Negativním impulsem jsou podle Vlka zprávy z Německa, kde ústavní soud rozhodoval, zda je Evropský stabilizační mechanismus (ESM) v souladu s německým právem. Vláda podle něj nedostatečně informovala parlament o nastavení záchranného mechanismu. To vyvolává obavy minimálně ze zpoždění rozjezdu ESM, poznamenal Vlk.

Upozornil, že dopoledne vyjde ještě německý index ZEW, od kterého se čeká zhoršení oproti minulému měsíci. Později mohou trh ovlivnit další informace z jednání G20, dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK