Time Warner podle plánu zvýšil podíl v CME na 40 procent

19.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hamilton (Bermudy) 19. června (ČTK) - Americký mediální koncern Time Warner zvýšil svůj akciový podíl ve vlastníkovi televize Nova na 40 procent z dosavadních 34,4 procenta. Společnost Central European Media Enterprises (CME) v rámci nedávného plánu na snížení zadluženosti předala Time Warner a svému spoluzakladateli Ronaldu Lauderovi celkem 11,5 milionu akcií, uvedla firma na své webové stránce.

CME na konci minulého týdne uzavřela transakci, v níž vydala pro Time Warner 9,9 milionu akcií a pro Lauderovu firmu RSL Capital dva miliony akcií, všechny při ceně 7,51 dolaru. Výnos z transakce v sumě kolem 89 milionů dolarů (1,8 miliardy Kč) použila ke splacení příslušného objemu jistiny a úroků z úvěrové linky poskytnuté skupinou Time Warner na konci dubna.

CME na počátku května spolu se zprávou o nepříznivém vývoji čtvrtletních výsledků sdělila, že ji finančně podpoří hlavní akcionáři, tedy Time Warner a Lauder. Ti ji slíbili finančně podpořit úvěry až za 300 milionů dolarů, za něž dostanou kmenové akcie třídy A.

Součástí skupiny CME je společnost CET 21, která drží licence pro vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport a české verze hudební stanice MTV. CME celkem provozuje televizní stanice v šesti zemích střední a východní Evropy. Akcie CME se obchodují na americkém trhu Nasdaq a na pražské burze.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK