Koruna dopoledne stagnuje k oběma hlavním světovým měnám

20.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne stagnuje a vůči oběma hlavním světovým měnám zůstává poblíž úterních hodnot. V 10:30 se koruna k euru obchodovala o haléř slabší na 25,42 Kč/EUR a k dolaru naopak o haléř silnější na 20,04 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance je vývoj na trzích smíšený, akcie v Evropě mírně oslabují, zatímco výnosy italských i španělských dluhopisů lehce klesly. "Euro ani středoevropské měny se prozatím nevydaly ani jedním směrem. Dobrá nálada na trzích daná předpokladem další podpory ze strany (americké centrální banky) Fedu i očekáváními kolem Řecka se vyčerpává a dnes se rizikovým aktivům přestává dařit," uvedl Vlk.

Poznamenal, že guvernér České národní banky Miroslav Singer v komentáři v dnešním tisku zdůraznil protiinflační rizika, která podle něj výrazně převažují. Podle Vlka se tak na jednání na konci června najde dostatečná podpora pro snížení úrokových sazeb. "Taková očekávání ale na trhu už nějaký čas jsou a dnešní komentář tak s korunou nehýbe," dodal.

Euro se vůči dolaru drží na hladině 1,2680 USD/EUR.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK