Eurotunnel bude prvním titulem londýnského trhu NYSE Euronext

20.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Společnost Eurotunnel, která provozuje dopravu pod kanálem La Manche, stáhne své akcie z londýnské burzy LSE a přesune je na vznikající londýnský akciový trh transatlantické burzovní skupiny NYSE Euronext. Eurotunnel se tak stane prvním akciovým titulem nového trhu, řekl dnes šéf britsko-francouzské dopravní firmy Jacques Gounon.

 

Eurotunnel má tržní kapitalizaci kolem 3,5 miliardy eur (asi 89 miliard Kč) a jeho akcie se vedle LSE obchodují na pařížské burze, která je součástí NYSE Euronext. Na LSE se ale obchodují jen velmi málo a firma je přesune na nový trh se stejným systémem jako v Paříží, aby posílila jejich likviditu a zvětšila základnu investorů.

"Naše akcie na LSE neměly dost likvidity. Díky jednotné obchodní platformě a jednotnému systému zadávání obchodních příkazů se k našim akciím zjednoduší přístup," řekl Gounon.

Založením trhu v Londýně chce NYSE Euronext využít renomé města jako evropského centra obchodování s akciemi pro firmy z celého světa. NYSE Euronext se loni dohodla na fúzi s německou skupinou Deutsche Börse, antimonopolní úřad Evropské komise však transakci letos v únoru překazil.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK