Omezují vás limity na vaší platební kartě?

25.02.2004 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Snad každý z nás má v peněžence minimálně jednu platební kartu a může ji užívat dle libosti. Jediným omezujícím faktorem jsou bankou stanovené limity pro výběr z bankomatu a platby u obchodníků.  Co dělat, když vám limit nevyhovuje?

S obdobným problémem se na naše Poradenské centrum obrátila také jedna z našich čtenářek.

"Mám MAX kartu u Poštovní spořitelny. Vadí mi, že má relativně nízký týdenní limit 15000Kč. Můžete mi poradit, zda mám usilovat (je-li to možné) o zvýšení limitu či spíše mi doporučíte jiný typ karty (když ano, pak který druh). Převážně kartu používám na platby v obchodech, občas vybírám v bankomatech. Děkuji předem za radu."

Z partnerské poradenské firmy Böhm & partner a.s. naší čtenářce odpověděl Petr Švéda.

"Dobrý den, pokud vám limit nevyhovuje, je možné vyměnit kartu za jinou a využít některou z nabízených možností: u stejného bankovního domu (ve vašem případě u Poštovní spořitelny zvolit např. platební kartu MasterCard s limitem až do výše 100 000 Kč (ovšem je nutné si uvědomit, že poplatky spojené s vydáním a užíváním karty budou vyšší, než současných 156 Kč, které platíte za MAX kartu, nebo si zvolit účet někde jinde. Např. Česká spořitelna nabízí kartu Maestro s limitem 30 000 Kč a s poplatkem 150 Kč za rok. Je ale vhodné se o možnostech i o poplatcích spojených s platebními kartami předem informovat v bance."

Na našich internetových stránkách www.finance.cz můžete v sekci Bankovnictví nalézt přehled platebních karet nabízených tuzemskými bankovními domy. Sami si můžete porovnat jednotlivé nabídky, roční poplatky i stanovené limity pro výběry z bankomatů a platby kartou u obchodníků. Zcela jistě najdete tu nejlepší platební kartu, která bude vyhovovat vašim požadavkům.

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ